Verlengen of overstappen als je zakelijke energiecontract afloopt?

Loopt je zakelijke energiecontract binnenkort af dan sta je voor de keuze: overstappen naar een andere energieleverancier of verlengen bij je huidige leverancier? Een grote kans dat jouw voorkeur afhangt van waar jij waarde aan hecht; of je de scherpste prijs wilt of loyaal wilt zijn naar je zakelijke energieleverancier. Goed om te weten is dat je voor beide keuzes op meerdere manieren een energiecontract kunt afsluiten en dat er verschil in prijs kan zijn.

Je doet er altijd goed aan om je zakelijke energiecontract te verlengen of over te stappen als de looptijd eindigt. Hier is één heel belangrijke reden voor: doe je niets op het moment dat je energiecontract afloopt, dan ga je de dure verlengingstarieven betalen. Oftewel, je betaalt de hoofdprijs aan de energieleverancier. Zorg daarom dat je een nieuw contract afsluit met scherpe tarieven. Is de looptijd van je energiecontract al voorbij dan heb je in de meeste gevallen een contract dat direct opzegbaar is met een opzegtermijn van een maand.

Verlengen van je zakelijke energiecontract

Als je tevreden bent over je energieleverancier kun je het energiecontract verlengen. Daar is je energieleverancier blij mee, want hij wil je graag behouden. Hij hoeft immers geen kosten meer te maken om ervoor te zorgen dat jij klant bij hem wordt. Het is verstandig om niet met het eerste de beste verlengingsaanbod akkoord te gaan, maar vraag naar het scherpste aanbod. Daarnaast is het goed om het aanbod op een zakelijke energievergelijker te checken, omdat energieleveranciers ook hier een verlengingsaanbod plaatsen. Vaak met extra scherpe tarieven, omdat de energieleverancier moet concurreren met andere leveranciers die ook contracten aanbieden via het platform.

Overstappen naar een andere zakelijke energieleverancier

Wanneer je het goedkoopste energiecontract uit de markt wilt, is overstappen van zakelijke energieleverancier een goede optie. Sommige leveranciers geven zelfs een cashback als je nieuwe klant bij ze wordt, waardoor de besparing flink kan oplopen. Om werkelijk tot het beste aanbod te komen, is het goed om de complete energiemarkt te verkennen. Hier is een handige tool voor: online vergelijkers voor energie zakelijk. Op basis van jouw zakelijk energieverbruik krijg je een duidelijk overzicht van het aanbod van alle energieleveranciers. Het goedkoopste energiecontract voor jouw bedrijfssituatie staat op nummer 1. Bovendien kun je ook filteren op jouw wensen. Bijvoorbeeld op een- of driejarige contracten of 100% groene stroom.

Verken altijd de energiemarkt

Of je nou voor de optie verlengen kiest of voor overstappen, het is altijd goed om de hele markt te verkennen. Een snelle manier hiervoor is een zakelijke energievergelijker. In een duidelijk overzicht zie je precies wat je bij een energieleverancier jaarlijks gaat betalen. Heb je bijvoorbeeld een aanbod telefonisch ontvangen van de energieleverancier, leg die dan altijd naast het aanbod uit de vergelijker, want dan weet je zeker dat je de goedkoopste aanbieding kiest. Zonde als je teveel betaalt terwijl dit niet nodig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *