Zakelijke pakketten versturen

Digitalisering is overal merkbaar, privé en zakelijk. We ontvangen veel minder fysieke facturen, overzichten en brieven; de meeste communicatie verloopt via de mail of via een portal. De andere kant is dat mensen steeds meer online bestellen, dat wil zeggen dat pakkettendiensten goede zaken doen. Wij doen het liefst ook goed zaken met die pakkettendiensten; we verwachten aantrekkelijke prijzen en een complete service.

Pakketdiensten vergelijken

Omdat de vraag naar het versturen van pakketten groter is geworden, is het aanbod ook gegroeid. Concurrentie betekent dat er hard gewerkt wordt om de prijzen en voorwaarden gunstig te houden voor de doelgroep, jij dus! Het vergelijken van pakketdiensten geeft jou inzicht in wat de meest voordelige partner is voor jouw bedrijf of organisatie. Pakketten versturen wordt zo een stuk aantrekkelijker.

Wat verstuur je en waarheen?

Om en goed vergelijk te maken is het belangrijk enkele zaken te inventariseren, zoals:

  • Wat is de hoeveelheid pakketten?
  • Hoe zwaar is het?
  • Wat zijn de afmetingen?
  • Waar moet het naartoe?
  • Hoe vaak moet ik een verzending de deur uit doen?

De meeste aanbieders vervoeren zowel brieven, brievenbuspakketjes, grotere pakketten als pallets. Het kan zijn dat de verzending van klein formaat post bij een bepaalde pakketdienst zeer aantrekkelijk geprijsd is, maar dat ze minder voordelig zijn bij grotere stukken. Blijf dus alert.

Webwinkels

Met de groei van het aantal webshops, groeit ook het aantal pakketten dat wordt verstuurd. Het aantal is in Nederland in tien jaar tijd verzesvoudigd, weet het CBS te melden. Begin dit jaar zaten we al aan de 32 duizend. De webshops zonder fysieke vestiging zagen hun opbrengsten van januari tot en met november met 23 procent oplopen, aldus het CBS. Wij kopen met z’n allen ook steeds meer online, 73% koopt weleens tot zeer regelmatig iets bij een webwinkel. Steeds meer ondernemers zien zo het nut van een online shop. We zien ook veel eenpitters onder die shopeigenaren, en dat kan ook prima. Als je je processen goed gestroomlijnd hebt, dan kan je de in- en verkoop prima alleen aan. Een goed verhaal, mooie website en fijne prijzen maakt dat je je inkomen vergaart vanachter je laptop aan de keukentafel. De verzendkosten zijn meer dan eens doorslaggevend voor de bezoekers, dus let daar goed op.

Op deze website lees je meer over het wel en wee van de ondernemer. Herkenbare verhalen, praktische tips en mooie ideeën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *