Bedrijfsovernames via online platform

Door de kredietcrisis zijn veel bedrijven in problemen gekomen en kunnen maar met moeite het hoofd boven water houden. Wanneer men failliet gaat zal het niet alleen consequenties hebben voor het bedrijf. Uit onderzoek blijkt dat het ook schadelijk is voor de Nederlandse economie. Een bedrijfsovername is vaak een goed alternatief voor een sukkelend bedrijf. Een overname kan op drie manieren plaatsvinden. Met een Management buy-in neemt een externe ondernemer of manager het bedrijf over. Ook kan het zittende management besluiten om het bedrijf (deels) te kopen. Dit heet een Management buy-out. Tot slot bestaan de zogenaamde strategische overnames. Een bedrijf neemt een ander bedrijf over met als doel om de eigen marktpositie te verbeteren.

Wanneer men een bedrijf koopt, biedt het niet alleen voordelen vanuit financieel oogpunt. Het klantenbestand, netwerk en de kennis en ervaringen van het aangekochte bedrijf zijn vaak van onschatbare waarde. Niet voor niets worden steeds meer Europese bedrijven overgenomen door Chinese partijen, die met name de kennis in huis willen halen. Het wegkopen van dit concurrentievoordeel zou een hint moeten zijn voor veel bedrijven die nog twijfelen over een bedrijfsovername. Er liggen altijd andere partijen op de loer die ook hun interesse kenbaar kunnen maken en met een beter bod komen.

Het online platform van Overnamematch is een bijzonder interessante optie voor investeerders, adviseurs, intermediairs, kopers en verkopers. Het platform biedt de mogelijkheid om informatie te vergaren over bedrijven die te koop worden aangeboden. Daarnaast is er ook informatie te vinden over bedrijfsovernames. Voor de verschillende geïnteresseerde partijen worden pakketten aangeboden. Zo heeft men met een basispakket de beschikking over een complete database, bestaande uit bedrijfsgegevens. Ook biedt het platform een magazine, waarin handige tips staan. Naast de beschikking over een database kan ook een profiel worden aangemaakt. Daarmee wordt een vermelding op de website geplaatst. Het platform biedt de mogelijkheid om te filteren naar branche en regio, waardoor eenvoudig het juiste aanbod kan worden gevonden. Kortom, een must voor elke geïnteresseerde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *