5 tips om meer tijd te besparen op online boekhouden

Tijd is kostbaar voor ondernemers. Het is daarom van belang om uw tijd zo efficiënt mogelijk in te delen. Efficiënt afspraken plannen, taakbeheer en tijd besparen met online boekhouden. Een online administratie kan een enorme efficiencyslag opleveren, maar het kan altijd slimmer. Onderstaande tips helpen u tijd besparen met online boekhouden, zodat u meer kostbare tijd over houdt voor uw onderneming.

Koppel uw online onderneming aan uw online administratie

Beheert u een online onderneming? Maak het dan zo eenvoudig mogelijk en leg een automatische koppeling aan tussen uw online onderneming (bijvoorbeeld een webshop) en uw online boekhouding. Als u uw verkoop- en inkoopfacturen digitaal maakt en verstuurt in hetzelfde online boekhoudprogramma, dan worden ze direct verwerkt. Dit levert niet alleen een tijdsbesparing op, maar zo heeft u ook altijd inzicht in uw administratie en meer grip op het debiteurenbeheer.

Vereenvoudig het facturatieproces

Uw facturatieproces kunt u met online boekhouden enorm vereenvoudigen. Vaak is er namelijk een factuurprogramma in de online boekhoudoplossing opgenomen. Met digitaal facturen maken en versturen bespaart u tijd en werkt u efficiënter. Het is niet meer nodig om facturen te printen en op de post te doen. Een digitale factuur is met één druk op de knip verstuurd. Ook heeft u inzicht in uw openstaande facturen en weet u precies wanneer u een herinnering moet versturen.

Tijd besparen door online boekhouder

Door gebruik te maken van een online boekhouder hoeft u maar minimale tijd aan uw boekhouding te besteden. U levert uw inkoopfacturen en btw-bonnen eenvoudig aan door een foto te maken of ze te scannen. Vervolgens kunnen ze eenvoudig naar een online portaal worden verstuurd of via een app worden geüpload.

Inzicht in uw online administratie

Wanneer u start met online boekhouden, dan zijn uw gegevens altijd en overal online beschikbaar. Als de partij van uw keuze ook beschikt over een mobiele app heeft u helemaal altijd en overal inzicht in uw administratie. Of u nu bij een klant zit of tussendoor even wilt controleren hoe u er met uw onderneming voorstaat, met online boekhouden heeft u altijd uw meest recente bedrijfsresultaten bij de hand.

Activeer een automatische bankkoppeling

Wanneer u uw online boekhouding aan uw bankrekening koppelt, dan worden bankmutaties automatisch ingelezen in uw online administratie. Hierdoor heeft u actueel inzicht in uw inkomsten en betalingen en hoeft u bankmutaties niet apart in uw online boekhouding te zetten. Diverse banken zoals ING, Rabobank en ABN AMRO bieden deze bankkoppeling aan.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *