Hoe creëer je een effectieve werkplek

Wanneer je je bedrijf gaat uitbreiden komt er vaak heel wat bij kijken. Je bent namelijk bezig met allerlei taken waar je in eerste instantie niet eens rekening mee gehouden hebt. Toch is het belangrijk dat je je werkplekken zo effectief mogelijk kan maken. Iedere werkplek kost namelijk geld, zelfs waar je als eigenaar zelf gebruik van maakt. Hierbij kun je denken aan de huurprijs voor een vierkante meter, afschrijvingen en salariskosten. Om als bedrijven te groeien ontkom je er dan ook niet aan om met enige regelmaat zaken uit te besteden.

Je ICT uitbesteden

Een van de zaken waar veel ondernemers geen of weinig kaas van hebben gegeten is systeembeheer zodat alle IT-onderdelen weer soepel lopen. Wanneer er iets geregeld moet worden kost dat vaak veel tijd en frustratie. Voor ICT specialisten zijn het echter vaak kleine zaken waarbij in een hand omdraai alles weer vlot verloopt. Wanneer al uw apparaten weer beveiligd zijn voorkomt dat ook grote kostenposten of het in gevaar komen van waardevolle documenten. Bij organisaties met privacy-gevoelige informatie zoals notarissen of advocaten is dit natuurlijk helemaal niet gewenst! Er zijn echter een aantal tips welke ervoor zorgen dat de kans op dergelijke problemen niet zo groot is.

Onderhoud en opschoning van computers

Goed computer onderhoud is van belang om te voorkomen dat uw pc het slachtoffer wordt van een crash of beveiligingsproblemen. Echter zijn dit twee aparte onderdelen in dit proces. Onderhoud is van belang om een goed werkende computer te behouden. Daardoor kan je personeel zonder enig ongemak voort blijven werken en blijven ook eventuele frustraties uitgespaard. Daarnaast is er door goed onderhoud sprake van een lagere afschrijving.

Je personeel kan in de loop der tijd ook veel programma’s geopend hebben welke de computerprestaties zeker niet positief beïnvloeden. daardoor is het noodzakelijk om deze programma’s vaak genoeg tegen het licht te houden. Wanneer hier intern geen tijd voor is kan dat ook op afstand geregeld worden zoals bij DvD-ict. Deze neemt uw computer over middels een software programma. Vervolgens kan u onder het genot van een kop koffie, of tijdens andere werkzaamheden uw pc laten nakijken.

Voordelen van computerhulp op afstand

Een IT-bedrijf zonder hulp op afstand is tegenwoordig bijna hetzelfde als een voetballer zonder voetbalschoenen. Het heeft namelijk zoveel voordelen dat bepaalde werkzaamheden met voorrijkosten niet meer rendabel te krijgen zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *