Hoe ga je verder bij letselschade in jouw bedrijf?

Stel je eens voor dat er een ongeluk in jouw bedrijf plaats vindt. Werknemers van je bedrijf of jijzelf als ondernemer zijn daardoor niet meer in staat om hun werk te doen.
Of die werkonderbreking nou voor een kortere of langere periode is, je wilt er natuurlijk liever niet aan denken dat dit gebeurt

Helaas gebeuren bedrijfsongevallen nog steeds regelmatig, want een ongeluk zit inderdaad echt in een klein hoekje. Een klein moment van onoplettendheid kan al grote gevolgen hebben voor jouw bedrijfsvoering.

Wees voorbereid op letselschade

Daarom is het verstandig om na te denken hoe je jouw bedrijf zo goed mogelijk kunt voorbereiden op schade bij personen door ongevallen. Dit soort schade wordt ook wel letselschade genoemd.

Er komt bij letselschade namelijk veel meer kijken dat je in eerste instantie zou denken. Dat geldt zowel bij ongelukken waar jouw personeelsleden bij zijn betrokken als bij ongelukken die jou als ondernemer treffen.

De gevolgen van letselschade

Als je als ondernemer een ongeluk krijgt, dan is het zaak om snel te handelen. Zeker als jouw bedrijf sterk afhankelijk is van jouw inzet en je niet direct vervangend personeel hebt of die niet gelijk kunt vinden. Als je geen arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt, kun je bijvoorbeeld snel in de financiële problemen komen doordat je inkomstenbron opdroogt.

Als er in jouw bedrijf iets gebeurt met jouw werknemers, dan moeten er ook verschillende maatregelen genomen worden. Denk maar eens aan de zorg voor degenen die een ongeluk hebben gehad, maar ook aan de tijdelijke of permanente vervanging van de weggevallen personeelsleden.

Neem contact op met een letselschadespecialist

Als je meer wilt weten over de gevolgen van letselschade voor jouw onderneming, neem dan contact op met een partij die daar gespecialiseerd in is zoals de letselhelpdesk of SchutOosting.nl. Partijen zoals deze kunnen je in detail vertellen wat de gevolgen zijn van letsel- en/of overlijdensschade. Ook kunnen ze u op weg helpen om uw bedrijf optimaal voor te bereiden op zo’n onverhoopt ongeval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *