New business: tatoeage verwijdering

Dat een tatoeage soms impulsief gezet wordt mag duidelijk zijn. Namen van een ex vriendje of vriendinnetje, een flauw symbool op vakantie of een datum waarop je favoriete club kampioen zou worden zijn enkele voorbeelden van tattoos waar je ooit misschien wel weer vanaf wil. En laat dat nou steeds beter (en goedkoper) mogelijk zijn. Tatoeage verwijdering is big business!

Naar schatting krijg maar liefst 85 procent van de mensen met een tattoo ooit spijt van die beslissing. Het gaat dan vooral om tattoos die stammen uit stukgelopen relaties maar ook steeds mensen die van werk wisselen en waarbij het bij de nieuwe baan niet zo ‘normaal’ is om een tattoo is het gezichtsveld te hebben. Die cijfers liegen er niet om. Niet zo heel vreemd dat er steeds meer verwijderingsstudio’s bijkomen. Dit kunnen speciale laserpraktijken zijn maar ook dermatologen die zich met deze tak van sport bezig gaan houden. En er zijn inmiddels ook tattoostudios die naast zetten ook verwijderen.

Laser

Het verwijderen van een tatoeage gebeurt door middel van een laser. Deze laser breekt de inkt af. Zo zijn donkere kleuren eenvoudiger af te breken dan lichte. Een geel of roze tattoo blijkt in de praktijk het lastigst te verwijderen. “Het verwijderen van de tatoeage gebeurt eigenlijk op dezelfde wijze als het aanbrengen ervan. In plaats van inkt wordt er nu een natuurlijke stof ingebracht die de oorspronkelijke inkt van de tatoeage afbreekt. De stralen van de laser zorgen ervoor dat inktpigmenten van de tatoeage in kleinere stukjes worden gebroken. Toen de tatoeage werd geplaatst in de lederhuid kon je lichaam de ingespoten stukjes kleurstof niet afvoeren. Deze inktdeeltjes werden in cellen opgeslagen en ingekapseld in de lederhuid. Door vergruizing van de laser kunnen de kleurdeeltjes door de omliggende cellen worden opgenomen en door het lichaam zelf worden afgevoerd”

Tegenwoordig doet het verwijderen niet echt pijn meer, maar je voelt het wel. En de huid moet kunnen herstellen want de laser beschadigt de huid en beetje. En weet dat je makkelijk 8 keer behandeld moet worden met die laser. Iedere keer met een rustperiode (voor de huid) van zo’n 6 weken er tussen. Je kunt dus makkelijk een jaar bezig zijn om een tattoo weg te krijgen. En je betaalt er meer voor, veel meer zelfs, dan het zetten ervan.

Business

Het gat in de markt? Daar lijkt het wel op. Maar er zijn talloze kapers op de kust. Maar het aantal mensen met een tattoo blijft toenemen, dus ook het mensen dat er weer vanaf wil. Een behandeling om van een tattoo van 5 cm af te komen kan wel eens 1000 euro kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *