Wat te doen vóór de KvK inschrijving?

Je bedrijf inschrijven bij de Kamer van Koophandel is natuurlijk een belangrijke stap om je onderneming echt te kunnen starten, maar het is zeker niet het begin. Er zijn nog veel zaken die je van tevoren al moet bedenken, regelen en plannen. De volgende zaken verdienen de aandacht voorafgaande aan je inschrijving bij de nieuwe Kamer van Koophandel.

Marktonderzoek en strategiebepaling

Als je eenmaal hebt bedacht wat voor bedrijf je wilt starten, dan is het nodig om een marktonderzoek te doen. Stel vast wie er tot je doelgroep behoren en waar je deze prospects kunt vinden. Stel ook vast waar je concurrentie te vinden is. Wat is je strategie voor de toekomst en wat voor plan moet je gaan volgen. Je zou ook eens een KvK Krachtmeting kunnen doen.

Hoe zit het met de financiën?

Is het financieel mogelijk om een bedrijf te starten? Soms is er totaal geen geld nodig om een onderneming te starten en soms is het nodig om hier een flinke lening voor af te sluiten. Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Als jij een bedrijfspand moet huren of kopen, en je hebt hier financiering voor nodig, dan moet die geregeld worden vóór je KvK inschrijving.

De naam, de website en de rechtsvorm

Je kunt je niet bij de Kamer van Koophandel inschrijven als je nog geen bedrijfsnaam hebt, dus deze moet je eerst bedenken. Let erop dat het makkelijk te spellen is, dat het makkelijk te onthouden is en dat de naam niet al bestaat of erg lijkt op de naam van een bestaande onderneming. Vervolgens kun je een domeinnaam gaan registreren voor je zakelijke website en is het nodig om een rechtsvorm te kiezen. Ook zonder rechtsvorm kun je je niet inschrijven bij de KvK.

De laatste loodjes

Controleer met welke risico’s je te maken zou kunnen krijgen en sluit hier een goede bedrijfsverzekering voor af. Vervolgens is het nodig om te checken of de hele opzet van je bedrijf aan de gestelde eisen voldoet. Heb je alle eventuele vergunningen in huis en voldoe je aan de beroepseisen? Dit zijn slechts voorbeelden natuurlijk. Als je alles helemaal voor elkaar hebt, dan is het tijd om een afspraak te gaan maken voor inschrijving in het Handelsregister.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *