Beste online boekhoudpakket voor het MKB

Er zijn zeer veel boekhoudprogramma’s op de markt te krijgen. Die zijn allemaal in grote lijnen hetzelfde. Maar aan de andere kant zijn ze ook in de details juist allemaal verschillend. Dit kan het lastig maken voor een ondernemer om het juiste boekhoudprogramma voor zijn onderneming te kiezen. Het is dan ook belangrijk om te zoeken naar programma’s die passen bij het segment waar jij met jouw onderneming in zit. Bijvoorbeeld een programma dat geschikt is voor het MKB.

De prijs

Het kan best lastig zijn om te bepalen wat nu eigenlijk de kenmerken zijn van een goed boekhoudprogramma. Waar moet deze dan aan voldoen? In de eerste plaats gaat het dan om de prijs. Met de opkomst van online boekhouden is er niet langer sprake van een aanschafprijs. Tegenwoordig betaal je als ondernemer in abonnementsvorm per maand een vast bedrag om de boekhoudzaken te kunnen regelen. Zoeken naar de beste prijs per maand is daarom dus een goede eerste stap.

Het gebruiksgemak

Een volgend kenmerk dat meeweegt is natuurlijk het gebruiksgemak. Dit is tegenwoordig bij veel boekhoudsoftware goed geregeld. Steeds meer slimme toepassingen worden namelijk toegevoegd. Zo is het bijvoorbeeld heel gemakkelijk geworden om door middel van uitsluitend een scan een hele factuur te boeken door middel van scan en herken-software. Dit bevordert het gemak om de software te gebruiken natuurlijk met flinke stappen ten opzichte van de oude methodes. Bovendien gaat het boekhouden er een stuk sneller door en blijft er meer tijd over voor andere zaken.

Compleet

Een boekhouding in het MKB is anders dan bijvoorbeeld die van een zzp-er. Daarom is het ook belangrijk dat de software zo compleet mogelijk is. Allerlei zaken die in de boekhouding van een bedrijf in het MKB moeten worden opgenomen mogen dan ook niet ontbreken. Wanneer een boekhoudprogramma gekozen moet worden, dan is dit zeker een belangrijke zaak om op te letten. Zoals eerder aangegeven richten veel programma’s zich op een specifieke branche of op een specifiek segment.

Meer dan een programma

Door de opkomst van online boekhouden moet het dus ook mogelijk zijn om dit altijd en overal te doen. Let er dus op dat een boekhoudprogramma niet slechts op één computer bereikbaar moet zijn. Bij voorkeur wordt er online gewerkt. Als het even kan komt er dan ook nog een app aan te pas. Zo kan letterlijk op elk moment inzicht worden verkregen in de boekhouding en kan er op elk moment aan worden gewerkt. Waar je ook bent en wat je op dat moment ook doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *