Boekhouding en urenregistratie koppelen

Hoe gemakkelijker het boekhouden gemaakt kan worden, hoe beter dat voor een ondernemer is. Zeker wanneer het een kleine ondernemer betreft die al zijn tijd goed kan gebruiken om het werk te doen waar hij goed in is. Een handig hulpmiddel daarbij kan urenregistratie software zijn die gekoppeld kan worden aan de boekhouding. Zo kunnen een aantal stappen die normaal gesproken handmatig gedaan moesten worden voortaan automatisch worden uitgevoerd. Dit komt de snelheid sterk ten goede. Zo kan er veel tijdswinst geboekt worden. Hoe efficiënter dit wordt ingericht hoe beter dit zelfs is. Dat heeft met de volgende zaken te maken.

Uren inzichtelijk maken

In de eerste plaats is het handig voor de ondernemer zelf om inzicht te hebben in het aantal uren dat aan elk soort arbeid gekoppeld kan worden. Zo kan er veel inzicht worden verkregen in datgene wat er nodig is om bepaalde werken te voltooien. Daarmee kunnen hele exacte begrotingen worden opgesteld. Hoe scherper de prijs gemaakt kan worden, hoe beter dit is voor de kansen om een opdracht binnen te halen. Voor bedrijven waar vooral het beperken van de kosten belangrijk is voor het verdienmodel is dit natuurlijk essentieel. Hier kan dan ook veel winst mee geboekt worden.

Factuur opstellen

Wat vooral ook handig is, is dat er door veel zaken te koppelen sneller gewerkt kan worden. Zo kan bijvoorbeeld door de urenregistratie en de boekhouding te koppelen direct een factuur worden gemaakt op het moment dat de uren in de urenregistratie app worden ingevoerd. Wanneer je dus nog onderweg bent naar kantoor, dan ligt de factuur al klaar om verzonden te worden. Zo ben je dus als ondernemer ook altijd up-to-date met alles wat je doet. Hiervoor hoeven slechts enkele instellingen te worden gedaan in de meeste softwarepakketten. Daardoor wordt geen euro meer gemist op het moment dat er afgerekend moet worden.

Overal kunnen werken

Een ander voordeel van het koppelen van de verschillende systemen is dat je er overal op elk moment aan kunt werken. Je kunt bijvoorbeeld met je laptop, tablet of smartphone direct veranderingen aanbrengen als je in de app van je boekhouding of je urenregistratie werkt. Daardoor kan er heel snel gehandeld worden wanneer hier om gevraagd wordt. Vooral met betrekking tot correcties kan dit erg belangrijk zijn. Dit kan namelijk direct van grote invloed zijn op de prijs die op de factuur komt te staan. Voor een goede ondernemer is dit één van de belangrijkste taken die verzorgd moeten worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *